tiistai 26. toukokuuta 2009

Onnittelut uusille ylioppilaille!Vuoden 2009 ylioppilaiden nimet (kaikkien niiden, jotka eivät ole kieltäneet tietojensa julkistamista) on julkaistu tänään Iltalehden sivulla. Sieltä löytyvät ylioppilaat kunnittain, omalta listaltaan esimerkiksi Kouvolan kevään 2009 ylioppilaat lukioittain. Helsingin Sanomien ylioppilashaku löytää kätevästi kaikki vuosien 2006, 2007, 2008 ja 2009 ylioppilaat.

Tänään on julkaistu perinteisen MTV3:n lukiovertailun tulokset. Kevään 2009 tutkimuksessa listattiin lukioittain ylioppilastutkinnon puoltoäänien keskiarvo ylioppilasta kohden kaikissa aineissa (sekä pakolliset että ylimääräiset aineet). Valtakunnallinen puoltoäänien keskiarvo oli 24,0.

Kaikki Kouvolan lukiot pärjäsivät vertailussa hyvin. Esimerkiksi molemmat keskustan päivälukiot ylittivät selvästi valtakunnallisen keskiarvon. Kouvolan Lyseon lukio oli Suomen lukioista sijalla 51 (puoltoäänien keskiarvo 26,8) ja Kouvolan yhteiskoulun lukio sijalla 54 (puoltoäänien keskiarvo 26,6).

Vieläkin paremmin nämä lukiot menestyivät Helsingin Sanomien lukiovertailussa, jossa tarkasteltiin neljän pakollisen aineen pistemäärien keskiarvoa. Suomen 411 päivälukiosta Kouvolan Lyseon lukio oli sijalla 25 (pistemäärien keskiarvo 4 pakollisessa aineessa 19,94) ja Kouvolan yhteiskoulun lukio sijalla 34 (keskiarvo 19,55). Kouvolan iltalukio puolestaan oli aikuislukioista Kymenlaakson paras ja valtakunnallista keskitasoa (sijalla 26 tutkimuksen 48 aikuislukiosta).

Tutustukaapa myös uuteen Kouvolan iltalukion Iltalypsy 2009 -verkkojulkaisuun. Sieltä löytyy esimerkiksi mielenkiintoista asiaa maahanmuuttajista ja koulun tapahtumista lukuvuoden varrelta. Kannattaa lukea myös hyviä runoja ja muita opiskelijoiden tuotoksia.

Lämpimät onnittelut kevään 2009 ylioppilaille, eri ammatteihin valmistuville ja kaikille muillekin opintonsa päättäville. Te kaikki olette juhlanne ansainneet. Nauttikaa ja iloitkaa siitä. Onnea ja menestystä myös jatkossa!


Ei kommentteja: