tiistai 22. kesäkuuta 2010

Kesän 2010 sääennusteet
Tässä muutamia kiinnostavia linkkejä kesäsään tarkkailuun ja ennustamiseen:

Kahden viikon monipuolinen sääennuste Kouvolaan ja ympäri maailmaa (valitse "Metrinen", mikäli lämpötilat näkyvät fahrenheitasteina)

Kouvolan sääennusteet ja säähavainnot sekä säälinkkejä ympäri maapalloa

Ukkostutka

Sadetutka

Meteorologi Pauli J. Jokisen sääseuranta- ja sääennustusblogi

Vesistöjen (järvien) pintaveden lämpötila Suomessa

Euroopan keskipitkien ennusteiden keskuksen kuukausiennusteen seuranta Ilmatieteen laitoksen sivuilla (tämänhetkisen ennusteen mukaan heinäkuu ja elokuu tulevat olemaan Suomessa tavanomaisia, loppukesä ehkä sateinen, mutta ennusteiden varmuus on melko heikko)

WSI:n ennuste (Suomessa, Skandinaviassa ja pohjoisimmassa Manner-Euroopassa heinäkuu ja elokuu tavanomaista viileämpiä, syyskuu normaalia lämpimämpi, Etelä-Euroopassa heinäkuu ja elokuu tavanomaista lämpimämpiä, ei kuitenkaan poikkeuksellisen rajuja helleaaltoja, syyskuu tavallista viileämpi)

Yhdysvaltalainen pitkän aikavälin sääennuste Eurooppaan (tämänhetkisen tiedon mukaan kesä lähes tavanomainen, loppuvuosi Pohjois-Euroopassa keskimääräistä kylmempi, linkkiin päivittyvät uusimmat ennusteet)

Metsäpalosavujen leviämisennuste

Reaaliaikaiset satelliittimittaukset koko maapallon lämpötiloista

Lisää sää- ja ilmastolinkkejä

Toivotan kaikille blogini lukijoille hyvää, rentouttavaa ja aurinkoista kesää!

2 kommenttia:

Jefferson T.D. kirjoitti...

Ei näytä WSI:n ennuste menneen ihan putkeen tällä kertaa. :)

Mitäs muuten tuumaat, onko se faktaa, että kylmää talvea seuraa keskimääräistä todennäkösemmin lämmin kesä? Näinhän on nyt, ja taisi olla esim. 1999.

Jos toi pätee myös yleisesti ottaen, mistä se voisi johtua? Aihe blogijutulle? :)

Jari Kolehmainen kirjoitti...

Kiitos kommentistasi. Anteeksi, että vastaukseni on hieman kestänyt. Olen lomaillut netin ulottumattomissa.

Ilmatieteen laitoksen meteorologien mukaan väite ”kylmää talvea seuraa lämmin kesä” ei pidä paikkaansa. Sattumalta toisinaan voi tietysti käydä niin. Asiaa on tarkastellut tarkemmin meteorologi Pauli J. Jokinen blogikirjoituksessaan ”Kylmä talvi ei ennakoi lämmintä kesää”.

Kouvolassa hellepäiviä on ollut tänä kesänä jo 30! Meteorologi Pauli J. Jokinen on tarkastellut kirjoituksessaan ”Poikkeuksellinen heinäkuun helle” myös heinäkuun poikkeuksellista hellejaksoa, sen syitä ja jatkossa odotettavia säitä (pitkän aikavälin ennusteet elokuu, syyskuu, lokakuu 2010). Eurooppalaiset ennusteet näyttäisivät tällä hetkellä myös Suomen loppukesästä ja alkusyksystä tulevan tavanomaista lämpimämpiä, yhdysvaltalaiset ennusteet eivät.