perjantai 31. toukokuuta 2013

Ilmastovisa ja ylioppilaat

Uusi ilmastovisa

Testaa tietosi ilmastonmuutoksesta, siihen vaikuttavista tekijöistä ja sen vaikutuksista Ilmasto-opas.fi -verkkosivuston uudessa tietovisassa. Ilmastovisa löytyy osoitteesta http://ilmasto-opas.fi/ilmastovisa.

Ilmastovisassa peli esittää kysymyksen vastausvaihtoehtoineen ja tehtävänäsi on valita vaihtoehdoista se oikea. Älä anna kierojen kysymysten hämätä! Apunasi on kolme oljenkortta, joista jokaista voit käyttää yhden pelin aikana kerran. Lopuksi voit katsoa visaraporttia, josta löydät linkit niihin Ilmasto-oppaan sisältöihin, joissa asiasta kerrotaan tarkemmin. Näin voit parantaa ilmastonmuutososaamistasi entisestään. Voit myös jakaa tasosi ja tuloksesi Facebookissa.

Ilmastovisa on kehitetty osana TULUVAT-ilmastohanketta.

Pauli Koskisen pronssipatsas Tiedonpuu Kouvolan Lyseon lukion pihalla.


Ainekohtainen lukiovertailu

MTV3 julkaisi keskiviikkona vuoden 2013 ylioppilaskirjoitustulosten perusteella tehdyn ainekohtaisen lukiovertailun. Kouvolan Lyseon lukio oli biologiassa Suomen 17. paras ja maantieteessä 28. paras. Biologiassa meillä oli myös koko Suomen paras yksittäisen kokelaan pistemäärä, 53 pistettä, syksyn 2012 ylioppilaskirjoituksissa. Tämä on huima suoritus, kun Laudaturiin riitti 43 pistettä ja kokeen maksimipistemäärä jokerit mukaan laskettuina on 54!

Menestystä myös Sään ääri-ilmiöt -kilpailussa ja Yritys Hyvä -kilpailussa

Kouvolan Lyseon lukion ympäristöekologian ryhmä voitti pohjoismaisen Sään ääri-ilmiöt -tiedeopetuskilpailun. Lisäksi ympäristöekologian ryhmämme opiskelija sijoittui Suomen suurimmassa, Yritys Hyvä -kirjoituskilpailussa jaetulle ensimmäiselle sijalle. Hän kirjoitti kurssin aikana projektityönään kannanoton otsikolla "EE-pisteet - Ekologisuus- ja eettisyysluokitus näkyviin!". Kaikki voittajakirjoitukset voi lukea Voittajakirjasta. Nähtävillä on myös kuvia ja tunnelmia palkintojenjakotilaisuudesta. Lisää kuvia löytyy Facebookista.Kevään 2013 uudet ylioppilaat ja ammatteihin valmistuvat

Kouvolan ja Iitin eri lukioiden ylioppilaat voi katsoa tästä linkistä. Koko Suomen ylioppilaat löytyvät Ylioppilastutkintolautakunnan nettisivuilta. Kouvolan seudun ammattiopistosta tänään valmistuvat löytyvät tästä linkistä.

Rentouttavaa kesää!

Tämä lukuvuosi on ollut 110-vuotisjuhliaan viettäneelle Kouvolan Lyseon lukiolle jopa poikkeuksellisen menestyksekäs. Ilman mahtavia opiskelijoita tällainen menestys ei olisi mahdollinen. Nyt on hyvä aloittaa kesäloma iloisin mielin.

Kesälukemiseksi sopii vaikkapa Kouvolan iltalukion juuri ilmestynyt Iltalypsy-koululehti.

Lämpimät onnittelut kaikille uusille ylioppilaille ja eri ammatteihin valmistuville. Kiitos kaikille opiskelijoillemme. Hyvää, aurinkoista ja rentouttavaa kesälomaa!

Ei kommentteja: