maanantai 27. elokuuta 2007

Oletko aamuruuhkan eko vai ego?


Helsingin Sanomien tekemässä tutkimuksessa 87 prosenttia ihmisistä ajoi autoissa yksinään Länsiväylän perjantaiaamun ruuhkassa. Eipä taida bensan hinta vielä olla tarpeeksi kallista!?

Pitäisiköhän Suomeenkin perustaa Kalifornian mallin mukaisia kimppakyytikaistoja, joita pitkin kimppakyytiläiset pääsisivät ruuhkien ohi? Houkuttelisikohan tämä ekotehokkaampaan autojen käyttöön?

Mielenkiintoista on myös se, että suuri osa ihmisistä on huolissaan ilmastonmuutoksesta ja luonnon saastumisesta, mutta silti moni näistä huolestuneistakin ajaa autoillaan yksin. Eikö mitään olla valmiita tekemään itse? Pyörät ja joukkoliikennekin on keksitty! Kaikille näiden käyttö tietysti ei ole hankalien yhteyksien takia mahdollista.

Oman tunnon kysymys: Olisiko se mahdollista juuri sinulle?

(Kuvan lähde: http://www.jly.fi/ekoteho/esko/osio1.htm. Siellä sinäkin voit testata ekotehokkuutesi tai sieltä voit noutaa materiaalia ekotiedotukseen.)

2 kommenttia:

Jani Sourander kirjoitti...

Kas, opiskeluvuosista tuttu biologianopettaja. Oletko kuullut Blog Action Day -projektista?

http://blogactionday.org/

Jari Kolehmainen kirjoitti...

Terve Jani,

Kiva kuulla entisistä Kouvolan iltalukion opiskelijoista. Sinulla on todella upeat nettisivut ja hienoja kuvia!

Joo, olen lukenut Blog Action Day -projektista. En ole vielä ilmoittanut omaa blogiani siihen mukaan, mutta teen sen kyllä piakkoin.

Kullankeltaisen ruskan odotusta sinne Kajaaniin!

Jari