Tänään ilmestynyt Luonnonsuojelija 3/2007 kertoo mielenkiintoisen vertailun teen ja kahvin juonnin ekologisesta vaikutuksesta.
Kupillinen (2 dl) kahvia kuluttaa viljelyn aiheuttamana eroosiona maaperää noin 300 grammaa, samankokoinen kupillinen teetä vain 30 grammaa. Syynä eroon on sekä teen aiheuttama pienempi eroosio satogrammaa kohden että vähäisempi teen tarve (grammamäärä) yhtä kupillista varten.
Yhdellä neliöllä saadaan viljeltyä vuodessa 50 teekupillisen tai vain 4 kahvikupillisen ainekset!
Tee on siis ekologin valinta kahvin sijaan!
Tervetuloa lukemaan ja kommentoimaan ympäristöblogiani. Olen Kouvolan Yhteislyseon ja Kouvolan iltalukion biologian ja maantieteen lehtori. Kerään mielenkiintoisia faktoja biologiasta ja maantieteestä. Keskeisiä aiheita ovat sää, ilmastonmuutos, kestävä kehitys ja ympäristönsuojelu. Medianäkyvyyden ja viestintäpalvelujen asiantuntija Cisionin tekemän listauksen mukaan tämä on Suomen kuudenneksi suosituin ympäristöaiheinen blogi. S-posti muotoa etunimi.sukunimi(at)edukouvola.fi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti