maanantai 22. kesäkuuta 2015

Niivermäen luontopolku

Uusin tulokas Kouvolan luontopolkujen joukossa on vuoden 2014 lopulla Niivermäen luonnonsuojelualueelle avattu Niivermäen luontopolku. Tämä 2,1 kilometrin mittainen rengasmainen Korpin kierros alkaa aivan Kauppakeskus Veturin takaa, noin 200 metriä K-Raudan kulmalta.

Luontopolulla ei tarvita kumisaappaita, sillä kosteimmissa paikoissa on pitkospuut. Hyttyset saattavat ajoittain häiritä, mutta aurinkoisena päivänä reitin pystyi hyvin kiertämään t-paidassa ilman mitään hyttyskarkotteita. Reitti on merkitty puihin sinisillä maalitäplillä.

Polun varrella on pieni näkötorni, jonka alla olevan suojaisan pöydän ympärillä on mukava syödä eväitä pienen sateenkin sattuessa. Kaikki roskat täytyy kuitenkin itse kuljettaa pois. On myös syytä varoa näkötornin vieressä olevaa aitaamatonta kalliojyrkännettä.

Ellei pidä pitkää evästaukoa vaan ainoastaan kiertää reitin ja kiipeää näkötorniin, aikaa kuluu 40-50 minuuttia. Kytöahontien alusta löytyy autoille pysäköintipaikka, mutta kätevintä tänne on tulla Kouvolan keskustasta pyöräilemällä.

Auton voi jättää myös Kauppakeskus Veturin pysäköintialueelle. Osa perheestä voi vaikkapa virkistäytyä tai shoppailla kauppakeskuksessa toisten rentoutuessa rauhallisella luontopolulla. Tämän luulisi olevan mukava pysähdyspaikka myös Kuutostietä pitkin Kouvolan ohi ajaville autoilijoille.Lue myös tämä

Myllypuron luontopolulla 28.9.2014

Ei kommentteja: