sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Arkkitehtuuria ja euroviisukulttuuria Herbalistinkin suosittelemasta luontokaupunki Kouvolasta

Eilisiltana Uuden musiikin kilpailu UMK:ssa valittiin Suomen euroviisuedustajaksi Norma John -duo, johon kuuluvat lukiostamme (Kouvolan Yhteislyseo, silloin Kouvolan Lyseon lukio) ylioppilaaksi kirjoittaneet Leena Tirronen ja Lasse Piirainen. Lämpimät onnittelut vanhasta opinahjosta!

Iltalehti teki Norma Johnista mielenkiintoisen artikkelin otsikolla "Yllätysvoittaja Norma John hehkuttaa kotikaupunkiaan: 'Kouvolassa on upeaa arkkitehtuuria' ". Tuo Kouvolan arkkitehtuuri on eräänlainen sisäpiirivitsi. Nykyään itseironista Betonihelvetti-termiä käytetään jopa kaupungin markkinoinnissa. Todellisuudessa Kouvolassakin kuitenkin on monia mielenkiintoisia arkkitehtuurin helmiä, joista tässä esittelen muutamia:


Erityisen tunnettu Kouvola kuitenkin on luontokaupunkina. Keskellä kaupunkia kukkaistutukset ovat todella upeita. Kovin pitkä ei ole myöskään matka kauniisiin luonnonvaraisen ympäristön maisemiin, esimerkiksi Repoveden kansallispuistoon.

Opettajien koulutuspäivänä 14. tammikuuta 2017 myös tubettaja Herbalisti suositteli Repoveden kansallispuistoa: "Kaikkien pitäs olla käyny Repovedellä. Se on hyvä mesta."

Kiitos Herbalistille erinomaisesta esiintymisestä opettajien koulutuspäivillä.

Kouvolassa muuten on Repoveden lisäksi monia muitakin kauniita luontokohteita. Tervetuloa tutustumaan, kaikki kiinnostuneet!
Lue myös nämä

Repovesi oli viime vuonna Suomen seitsemänneksi suosituin kansallispuisto

Hyvää Kouvolan ja koko Suomen satavuotisjuhlavuotta! Tiesitkö nämä faktat kauniista Kouvolasta?

Alakylän luontopolku, Kouvola, 2.1.2016

Maailmanperintökohde Verlaan lisää suojeltuja rakennuksia

Myllypuron luontopolku, Kouvola, 28.12.2015

Myllypuron luontopolulla 28.9.2014

Niivermäen luontopolku

Kouvolassa Suomen paras kesäsää

Kuvia aamun työmatkapyöräilyn varrelta: Syksyn ruska on nyt kauneimmillaan!

Kouvolan Lyseon lukio 110 vuotta

Ei kommentteja: