torstai 19. marraskuuta 2009

Vuoden hauskimmat mainokset

Meneillään on jälleen parhaiden vastamainosten äänestys. Vastamainos on oikeasta mainoksesta mukailtu mainos, joka taistelee kulutusyhteiskuntaa vastaan mainonnan omin keinoin.

Mainoskupla on vuosittain järjestettävä kilpailu, johon sekä ammattilaiset että kaikki muutkin voivat lähettää omia vastamainoksiaan. Kannattaa käydä tutustumassa vuoden 2009 ehdokkaisiin Luonto-Liiton vastamainosgalleriassa.

Siellä voi vielä viikon ajan antaa pisteitä näille hykerryttävän hauskoille oivalluksille (klikkaa mainos suuremmaksi ja valitse tähtimäärä kuvan alta). Tunnistatko, minkä yritysten mainoksista nämä vastamainokset on mukailtu? Oma suosikkini on animaatio "Mistä näitä hiilijalanjälkiä oikein tulee?"

Lisää vastamainontaa voi ihailla esimerkiksi Voima-lehden nettisivuilta. Myös brittiläinen Guardian-lehti on julkaissut upean gallerian ympäristöekologisista mainoksista.

Vuoden 2009 suomalaisen vastamainoskilpailun voittajat julkistetaan torstaina 26.11.2009, joka on Älä osta mitään -päivän aatto.

Perjantaina 27.11.2009 siis vietetään Älä osta mitään -päivää, jonka tarkoituksena on kiinnittää huomiota turhaan kuluttamiseen. Kannattaa vierailla nettisivulla http://www.alaosta.fi/, josta löytyy paljon sekä hauskaa että hyödyllistä materiaalia. Esimerkiksi Materiaalit-osiosta löydät aineettoman lahjalistan, hyviä vinkkejä, joilla voi korvata materialistiset kerskakulutuslahjat. Sivustolta voit myös kuunnella Telluksen Tulevaisuus -bändin KiloMegaGigaTera-biisin.

YouTubessa kannattaa tutustua edellisvuotisten Älä osta mitään -päivien materiaaleihin. Suosikkejani ovat vuoden 2003 animaatio ja varsinkin vuoden 2005 antimainoskilpailun voittajavideo.

Vieläkin lisää materiaalia löydät Kulutus.fi-sivustolta ja omista kulutuskriittisistä postauksistani.

Ei kommentteja: