keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Kesäkilpailun voittajat

Lapissa ja osassa Pohjanmaata sekä Kainuuta terminen syksy on Ilmatieteen laitoksen mukaan alkanut paikoin pari viikkoa keskimääräistä aiemmin. Alustavan tiedon mukaan myös Etelä-Suomen terminen syksy näyttäisi alkaneen elokuun lopussa, tämäkin reilut pari viikkoa tavanomaista aiemmin. Määritelmän mukaan terminen syksy alkaa, kun vuorokauden keskilämpötila laskee pysyvästi +10 asteen alapuolelle.

Syyskuu alkoi ja eilen sekä tänään lämpötila oli aamulla Kouvolassakin juuri ja juuri pakkasen puolella. Nyt onkin sopiva aika julistaa kesäkilpailun tulokset.

Blogini kesäkilpailun voittajat on nyt arvottu. Kilpailuun tuli 97 vastausta. Egotripin cd-levyn "20 suosikkia" voittivat Eija L. Vaasasta ja Minna H. Helsingistä. Postitan levyt voittajille. Onneksi olkoon!

Kilpailussa oli tehtävänä tutustua tarkemmin oman blogini kirjoituksiin, Ilmastotieto-blogiin sekä Biologian ja maantieteen kiehtova maailma -sivustoon. Seuraavat sivut tai artikkelit valittiin kustakin näistä kiinnostavimmiksi:

Jarin blogi: Sään oikkuja - kylmät talvet, lämpimät kesät.

Erityisen runsaasti mainintoja saivat muutkin säähän ja ilmastoon liittyvät kirjoitukset.

Asiaa perusteltiin tähän tapaan: "Poikkeuksellisen mielenkiintoisia, asiantuntevia ja realistisia näkökantoja. Miksiköhän sanomalehdissä ei ole säästä ja ilmastosta yhtä hyviä kirjoituksia?"

Ilmastotieto: Mayojen metsurien emämunaus.

Artikkeli kirvoitti mm. tällaisen kommentin: "Mielenkiintoinen, joskaan ei kovin yllättävä näkökanta. Ja yhtä tyhmiä (ellei tyhmempiä) ovat tämän päivän ihmiset, ja metsurit ja metsähallitukset, niin Suomessa kuin ulkomaillakin."

Biologian ja maantieteen kiehtova maailma: Opetuspelit ja viihde.

Useassa vastauksessa mainittiin erikseen Laske painosi eri planeetoilla -linkki.

Valintaa perusteltiin mm. näin: "Paljonkin mielenkiintoista löytyi, mutta naisena toki oli kiinnostavaa laskettaa painonsa eri planeetoilla."

Kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille ja hyvää syksyä!

Ei kommentteja: