lauantai 31. joulukuuta 2016

Katsaus ennätykselliseen blogivuoteen 2016 ja hyvää juhlavuotta 2017



Vuoden 2016 aikana julkaisin ennätykselliset 132 blogipostausta, siis enemmän kuin yhden tekstin joka kolmas päivä. Näistä kirjoituksistani 20 luetuinta julkaisujärjestyksessä listattuina olivat seuraavat:

Alakylän luontopolku, Kouvola, 2.1.2016

Mistä zika-virus on peräisin, mitä sen nimi tarkoittaa ja mitä virus aiheuttaa?

Kevään sääennuste 2016 viideltä eri tutkimuslaitokselta: Tavanomaista lämpimämpää ja ehkä sateista

Mitä siellä oikein sataa? Timanttipölyä, kissoja, koiria vai miehiä?

Viiden kansainvälisen tutkimuslaitoksen kesän 2016 sääennuste Suomeen

Tänään on suomalaisten ylikulutuspäivä: Jos kaikki maapallon ihmiset eläisivät Suomen kulutustasolla, tarvittaisiin 3,4 maapalloa

Jääkiekon MM-kilpailujen tietokilpailukysymys: Kuka suomalainen jääkiekkoilija on saanut nimensä hyönteisten tieteellisiin lajinimiin?

Mittaushistorian pisin ennätyslämpimien kuukausien putki ja 378 kuukautta peräkkäin tavanomaista lämpimämpää

Maapallon ekovelkapäivä on jälleen aikaistunut: Viikon kuluttua tämän vuoden luonnonvarat on kulutettu loppuun!

Syksyn sääennuste 2016

Kesäaika päättyy sunnuntaina 30. lokakuuta kello 4: Lokakuun viimeisenä päivänä sydäninfarktin todennäköisyys on tavallista pienempi

Talven 2016-2017 sääennuste

Phuketin-loman lennot sulattavat arktista merijäätä lähes viisi neliömetriä yhtä matkustajaa kohden

Ruokavalintojen merkitys ympäristön hyvinvoinnin kannalta kasvaa koko ajan

Tänään on vessojen ja pisuaarien kansainvälinen juhlapäivä!

Ennustaako Huippuvuorten ennätyslämpö Suomeen kylmää talvea?

Blogien hyödyntäminen opetuksessa

Uusi supertarkka nettikartta Suomesta, nerokkaat keksinnöt ympäristöongelmina ja arktisen alueen katoava merijää

Hyvää itsenäisyyspäivää, Suomi 99 vuotta!

Maapallon kupoli kuumenee: Mittaushistorian lämpimimmän vuoden kuusi hätkähdyttävää kuvaa, joista valtamedia vaikenee

Tänä vuonna blogissani ylittyi koko blogin olemassaolon ajalta laskettuna 600 julkaistun postauksen raja. Aiempien vuosien kirjoituksista kaksi sinnitteli yhä yhtä suurissa lukijamäärissä kuin nuo edellä mainitut tämän vuoden tekstit: "Kesän terveellinen herkkuvinkki: Nokkosvohvelit" ja "Voiko Instagramiin ladata kuvia tietokoneelta?"

Vuoden aikana eniten keskustelua herättivät merenpinnan nousuun liittyvät artikkelini "Merenpinta nousee tällä vuosisadalla ilman päästörajoituksia 0,5-1,3 metriä ja Pariisin sopimusten toteutuessa 0,2-0,6 metriä" ja "Tieteelliset todisteet Tyynenmeren viiden pikkusaaren hukkumisesta merenpinnan nousun myötä". Meriin liittyviä kirjoituksia julkaisin monia muitakin: "Ennusteiden mukaan merissä olevien muovijätteiden paino ylittää kalojen painon vuoteen 2050 mennessä", "Miksi merenpinta on noussut tällä vuosituhannella?", "Ihmiskunnan tuottama äänisaaste on levinnyt myös meriin", "Plastic Ocean - hätkähdyttävä dokumenttielokuva muovimeristä" ja "Jonoon aseteltuna merissä oleva muovimäärä yltäisi 425 kertaa koko maapallon ympäri tai kahdesti kuuhun ja takaisin".

Liian vähälle huomiolle blogissani jäi tämän vuoden suurista ilmastouutisista ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden 400 ppm:n rajan ylittyminen myös Antarktiksella. Globaali keskiarvo ylitti rajan jo vuonna 2015. Myös Ison valliriutan korallien vauriot ja Pariisin ilmastosopimuksen ratifiointi olisivat ansainneet enemmän näkyvyyttä. Kaikkeen ei aika kuitenkaan riitä.

Vuonna 2013 blogini oli medianäkyvyyden ja viestintäpalvelujen asiantuntija Cisionin mukaan Suomen kuudenneksi suosituin ympäristöblogi. Sen jälkeen blogini kävijämäärät ovat nousseet merkittävästi. Tarkempia tilastoja tulen julkaisemaan tammikuussa.

Alkava Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi 2017 on myös blogilleni juhlavuosi. Tämä opetus- ja ympäristöblogini täyttää 9. tammikuuta kymmenen vuotta.

Toivotan kaikille iloista ja menestyksekästä uutta vuotta 2017!

Lue myös nämä

Vuosikatsaus: Säävuosi 2016

Sisältävätkö loppuvuoden juhlissa käytetyt piparkakut, suklaa, uudenvuodentina ja ilotulitteet myrkkyjä?

Olipa kerran vuosi 2015

Ei kommentteja: