sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Abitti-ohjeet


Eilen Kouvolassa oli lukioiden opettajien VES-koulutuspäivä, jossa olin opettamassa sähköisen Abitti-koejärjestelmän käyttöä. Jo syksyllä 2016 maantiede, filosofia ja saksa siirtyvät sähköisiin ylioppilaskirjoituksiin.

Tästä linkistä löytyy laatimani Abitti-ohje.

Kokeen ohjeeseen ja tehtävänantoihin tulevaa tekstiä voi muotoilla näillä koodeilla:


Lihavoitava sana tai pitempi lihavoitava teksti tulee lihavointi-sanan paikalle ja kursivoitava kursivointi-sanan paikalle.

Vaihtoehtoisesti tehtävänannon voi muotoilla Opetus.tv-editorilla, jolloin itse tehtävään voi liittää kuvan ym. aineistoa suoraan tehtävänantoon eikä vain kokeen liitteeksi.

Lue myös tämä

Lukion uusi opetussuunnitelma ja teemaopinnot

3 kommenttia:

Niko L. kirjoitti...

Kursivoinnin lopetustägi taisi tuossa kuvassa mennä väärin?

Abitti-ohjeissasi sanotaan: "Laatikon kokoa voi suurentaa vetämällä hiirellä (vasen painike pohjassa) oikeasta alakulmasta".

Taidat olla oikeakätinen? Oikeakätisillä kun tapana unohtaa, että meitä vasenkätisiäkin on suhteellisen suuri määrä, ja iso osa meistä (esimerkiksi minä) käyttää hiirtä vasenkätisin asetuksin. Silloin hiiren painikkeet menevät päinvastoin.

Jari Kolehmainen kirjoitti...

Moi Niko!

Kiitos erinomaisista kommenteistasi.

Kyllä, kursivoinnin lopetustagissa on näppäilyvirhe. Korjaan sen nyt.

Ja kyllä, olen oikeakätinen. Laatikon kokoa voi siis suurentaa hiiren ykköspainike pohjassa.

Jari

Jari Kolehmainen kirjoitti...

Hyviä lisävinkkejä Abitin käyttöön:

Voionmaan Lukion Abitti-tutoriaalit (Abitin käyttöohjeet YouTube-videoina: kirjautuminen, kokeen tekeminen, kuvan lisääminen, liitteen lisääminen, kokeen siirto tikulle, koetilanne luokassa, kokeen palauttaminen opiskelijalle)

Opetus.tv:n Abitti-editori Chrome-selaimen laajennuksena (pidetyt kokeet piilotetaan automaattisesti, pidetyt kokeet saa näkyviin "Näytä pidetyt kokeet" -napista, saat tehtyä kokeista kopioita yhdellä napinpainalluksella, voit muokata tehtävänantoja graafisella editorilla, voit muuttaa kysymysten järjestystä)